Wil jij een goede werkgever zijn?

Als werkgever heb je de taak om te zorgen voor je medewerkers. Dat is een hele verantwoordelijkheid. En laten we heel eerlijk zijn, de cijfers en de berichten liegen er de laatste jaren niet om. Er is een hoop veranderd voor werkgevend en werknemend Nederland. En is een burn-out helaas beroepsziekte nummer een geworden, werkstress de grootste reden voor een ziekmelding en is het steeds lastiger om aan medewerkers te komen. Als coach werk ik graag samen met werkgevers die hart hebben voor hun mensen. Ik zoek werkgevers die net even een stapje verder gaan om een interessante werkplek te bieden. Werkgevers die zich ervan bewust zijn dat medewerkers hun grootste bezit zijn en hier zuinig mee willen omgaan. Bovendien als je talent in huis hebt, is het belangrijk om dit als werkgever binnen te houden. Onze huidige werkcultuur vraagt om een werkgever die zich bewust is van het feit dat je méér moet doen om je medewerkers tevreden te houden. En het mentale welzijn van je medewerkers met enige regelmaat een check krijgt.

Welzijnsbudget is onmisbaar

Mijn eerste advies aan alle werkgevers is het reserveren van een jaarlijks welzijnsbudget. Als werkgever is dit een hele goede stap in de richting van werkgeluk voor jouw medewerkers. Geef de medewerker de ruimte om dit zelf in te zetten. Bijvoorbeeld voor persoonlijke coaching. Medewerkers die hun talenten benutten, zijn gelukkige medewerkers en die tellen voor twee. Het is een investering in de toekomst, in duurzame inzetbaarheid van jouw onmisbare team en in verlaging van verzuimkosten. Een van de manieren duurzame inzetbaarheid te vergroten is de mate van geluk van jouw medewerker te laten checken, liften of boosten door een Healthy Mind Coach.

Net even anders


Samen met medewerkers ga ik oa op zoek naar passies en drijfveren en kijk of die ook vindbaar zijn in het werk wat ze doen. We zoeken naar manieren om passie te (her)vinden bij alles wat je doet, dus ook buiten werktijd. Als onafhankelijke coach ben ik er voor iedere medewerker en niet alleen maar als het niet goed met iemand gaat. Het leven biedt al uitdagingen genoeg en juist als het wel goed met je gaat, verdien je aandacht en tips om dit zo te houden. Dat ik geen verantwoording hoef af te leggen aan de werkgever is een vereiste voor een goed coachingstraject, want ik wil met elke coachee werken in vertrouwen en veiligheid. Alleen dan kun je eruit halen wat erin zit.
Kwetsbare groep medewerkers


Als werkgever is het belangrijk je bewust te zijn van het feit dat je leiding geeft aan een soms kwetsbare medewerkers. Vooral de groep tussen de 25 en 35 jaar (millennials). Een goede werksfeer is bijvoorbeeld voor hen nummer een energiegever op het werk. Van deze werknemers wordt veel verwacht en zij investeren ook veel. Maar doordat zij vaak druk zijn met het perfecte plaatje neer te zetten online en offline vergeten zij te luisteren naar hun innerlijke kompas. Niet voor niets is dit de grootste risicogroep van de burn-out. 35% van de medewerkers geven aan dat werkstress de belangrijkste reden is voor verzuim. En 1 op de 7 medewerkers kampt met burn-out klachten. Door mijn jarenlange ervaring als leidinggevende en coach binnen het bedrijfsleven ken ik beide kanten van de werkrelatie. Dat helpt om te begrijpen waar het mis gaat, áls het mis gaat. 

Ik focus me op het begeleiden van medewerkers bij het leiden van het leven wat ze graag willen. Ik help bij het creëren van een optimistische mindset om te kunnen omgaan met stress, veranderingen in je leven, problemen in je relatie of het waarmaken van ambities en dromen. Zo worden zij gelukkiger, bewuster, rustiger en kan het voorkomen van een burn-out hier absoluut een rol in spelen.
IS EEN BURN-OUT IETS VOOR JOU?


Natuurlijk is een burn-out niets voor jou. Maar ja, kijk om je heen en ontdek hoe vaak het eigenlijk voorkomt. De afgelopen jaren hebben veel werkgevers er mee te maken gekregen. Vaak signaleren we de klachten te laat, terwijl zeker 1 op de 7 mensen hiermee rondloopt. Een burn-out is iets wat je overkomt en helaas kun je er niet voor kiezen of het iets voor je is. Waar je wel voor kan kiezen is preventief beter voor mentale gezondheid te zorgen. De batterij van je telefoon wordt immers iedere dag opgeladen en je auto krijgt jaarlijks een APK. Dus waarom zou je er niet voor zorgen dat jouw eigen batterij dagelijks opgeladen wordt? En met en enige regelmaat de staat van jouw mentale een check krijgt.

Healthy Mind Coaching tegen burn-out


Healthy Mind Coaching richt zich ook op burn-outpreventie. Je kunt burn-outklachten verminderen door tijdig aan de slag te gaan met jezelf. Hoe kun je een burn-out voorkomen? Door te doen waar je goed in bent, met passie te leven, een juiste mindset en niet altijd maar ‘ja’ te knikken. Je gaat op zoek naar je talenten en ambities, naar valkuilen en problemen en pakt ze aan met een positieve instelling. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, hoor ik je denken. Een Healthy Mind Coach kan je daarbij helpen
 
Heb jij een goede werkgever?

Vraag dan eens of er budget beschikbaar is dat je zou kunnen gebruiken voor personal coaching door een Healthy Mind Coach. En heeft jouw werkgever nog een beetje overtuiging nodig? Dan mag hij of zij vrijblijvend contact met ons opnemen.